Vi använder cookies. Som alla andra. Om du inte bryr dig så klicka vidare.
Sv En

Om oss

Dawn of Ideas grundades 2012 av Fredrik Sjödell Nilsby, arkitekt SAR/MSA.

Vi arbetar inom arkitektur/inredning/design med fokus på kommersiella miljöer. Vi hjälper små och stora företag att gestalta sin fysiska miljö så att den blir en självklar och stärkande del av företagets kommunikation med kund. Vi tror på dialog och raka rör. Är du som beställare engagerad blir inte bara vårt jobb lättare, resultatet blir bättre.

Vår filosofi är att de bästa idéerna formuleras tillsammans.

Vårt mål är att skapa kreativa lösningar och miljöer som verkligen förflyttar sinnet.

Detta gör vi genom att arbeta tillsammans med dig genom hela processen, ha en öppen och tydlig kommunikation och inte underskatta magkänslan. Den är en bra grej som bygger på många års erfarenhet. Våga lita på den!

Vi har givetvis ansvarsförsäkring genom Folksam och är anslutna till Arkitektservice via Sveriges Arkitekter.

Retail

Vi har lång erfarenhet av allt ifrån stora internationella beställare, mässor och events, till "one-off" butikskoncept för mindre varumärken, barer, restauranger och displaymöbler.

Dawn of Ideas kan vara till hjälp i ett tidigt skede där vi definierar projektets förutsättningar, formulerar strategier och idékoncept för en smidig process. Vi har stor vana av snabba puckar och samtidigt högt ställda krav på fokus och kontroll. Att vara innovativ och lekfull men samtidigt möta deadlines och budget är ingen motsättning.

Oavsett om du är på väg att öppna din första butik eller ska rulla ut ett större koncept är vi redo att hjälpa dig.

Inredning

Det är i detaljerna det sitter. Med det menar vi att nivån måste vara hög i såväl tanke som utförande. Men det betyder inte nödvändigtvis att man måste undvika enkla lösningar och billiga material, tvärtom. Att skapa mer av mindre och lägga krutet där det gör mest nytta är betydligt mer givande och intressant. Lullull är liksom inte vår grej.

Vi kan hjälpa dig med olika inredningsprojekt, allt ifrån att rita enstaka platsbyggda lösningar till att ta fram ett helt koncept för ditt företag.

Grunden läggs i en bra och genomtänkt idé och finns det kostnadseffektiva lösningar eller färdiga produkter så använder vi oss gärna av det. Men inredningen ska hellre berätta något om ditt företag än om någon namnkunnig produktdesigner.

Arkitektur

Vi fixar även idéskisser, ritningar och bygglov om du som privatperson tänker bygga nytt, bygga ut eller bygga till.

Dawn of Ideas har ritat bostadshus, sommarhus, attefallshus, om- och tillbyggnader samt lägenhetsrenoveringar och inredningar.

Som alla våra kunder får du alltid en offert och vi skriver avtal där arvode och leveranser specificeras. Är du osäker på hur bygglovsprocessen går till kan du ladda ner vår lathund "från skiss till byggstart" här nedanför som ger en tydligare bild av hela förloppet. Eller slå en signal så tar vi det därifrån. Att boka ett första möte kostar inget. Vi hörs!